Mød Tumle og Frida

Når du er ude til Kulturmaskinens børnearrangementer, kan du næsten ikke undgå at støde på Tumle og Frida. Tumle er nemlig Kulturmaskinens børnemaskot, en slags børnenes ambassadør i kulturlivet, og Frida er hans bedste ven og evige ledsager. Sammen sørger de for, at alle Kulturmaskinens brugere får en festlig og fornøjelig oplevelse, når de deltager i en af Kulturmaskinens mange børnevenlige events.

Tumle er et blidt og venligt snabeldyr, som elsker at møde nye børn og afprøve nye kulturelle tilbud. Når man ser hans store, lodne krop og hører hans underlige snabelsprog (der lyder som en brummen for det menneskelige øre), kunne man måske blive forledt til at tro, at han er faldet ned fra en fjern og fremmed planet. Men han har ikke altid været så stor, som han er nu. Oprindelig var han faktisk bare en ganske almindelig bamse, som lå under Fridas højseng blandt utallige andre bløde og rare bamser. Og dog elskede Frida ham mere end de andre bamser, ja faktisk elskede hun ham så højt, at hun brændende ønskede, at han skulle blive levende. Og det blev han – udelukkende fordi Frida ønskede det. Senere, efter at have spist 5 lækre kager, som Frida havde bagt til ham, voksede Tumle sig så stor, at han ikke længere kunne være i sit eget hus. Han voksede sig endda større end Frida selv. Så nu bor han på Kulturmaskinen, hvor han oplever masser af spændende ting sammen med Frida og resten af byens børn.

Frida er et vaskeægte legebarn med en vild og frodig fantasi. Men hun er også meget omsorgsfuld, og hun sørger for, at Tumle har det godt, og at han kan finde sig til rette i vores store og mærkelige verden. Som den eneste er hun i stand til at forstå Tumles snabelsprog, hvorfor hun altid er at finde ved hans side, klar til at ”oversætte” hans ord for omverdenen. Hun sørger altså for at formidle kontakten mellem Tumle og alle hans nye venner. Frida er meget nysgerrig, og hun elsker simpelt hen at opleve nyt – og hun er overordentlig glad for, at hun nu kan gøre det sammen med sin bedste ven og fortrolige samtalepartner, Tumle.

 

Mød Tumle og Frida 1