Faciliteter og maskiner

På tekstilværkstedet er det næsten kun fantasien der sætter grænser. Du kan dukke op med en idé og materialer hjemmefra, eller du kan finde inspiration, mønster og materialer heroppe. Det er helt op til dig, og vi har store hvide arbejdsborde du kan brede dig over, når du skal klippe, skære og samle dit syprojekt.

Laver du beklædning til dig selv eller skal du bare lægge bukser op har vi et prøverum, når der skal rettes til.
Skal din kjole, pude eller babybodystocking have frisket farven op, have et mønster eller batik kan du benytte vores velassorterede farvekøkken.
Vil du lave et nyt bælte, et læderpenalhus, reparere din gamle lædertaske, eller præge læder til det næste skindprojekt, har vi også forskellige redskaber til det.
Og er du i tvivl om, hvor snittet skal ligge, hvilken vej sømmene skal vende, eller hvad der er næste skridt i dit syprojekt, er det kyndige personale klar til at guide og vejlede dig.

Maskinparken

På Tekstilværkstedet har vi et udvalg af maskiner, så du kan producere stort set alt i tekstil inden for beklædning og bolig. Vi sørger for løbende vedligeholdelse og reparation, så du kun skal tænke på den kreative og skabende proces.

SYMASKINERNE er traditionelle maskiner med et bredt udvalg af stingtyper. Udover sammensyning kan du f.eks. vælge smukke pyntestikninger, lægge dit arbejde op med tvillingenåle eller programmere maskinen til at sy en række ens knaphuller. Som tilbehør til vores symaskiner har vi forskellige trykfødder. Du kan f.eks. anvende stoppe-trykfoden til frihåndsbroderi eller lynlåstrykfoden til isætning af lynlås.

OVERLOCKERNE giver en professionel finish, som på det tøj du køber. Den skær stoffet til, overkaster kanterne og syr sammen på samme tid. Den er især velegnet til sammensyning af strækbare tekstiler og god til flotte afslutninger på f.eks. rundskårne nederdele med dens rullesøm.

INDUSTRIMASKINEN er en stærk og solid symaskine, som kan sy igennem kraftige tekstiler og skind. Den kan sy med ekstra lange sting, som ser godt ud på f.eks. tasker og hynder.

COVERSTITCH-maskinen anvendes til oplægning af strækbare tekstiler, f.eks. T-shirts. Den er også velegnet til sports- og undertøj, hvor sammensyningen er synlig på retsiden.

BRODERIMASKINERNE kan brodere tekst og motiver, som du vælger i maskinens computer eller selv designer. Brodér f.eks. navn og dato på dåbskjolen eller giv din skjorte en ekstra, personlig detalje. Som noget særligt råder vi over en mængde disney-figurer, som kan broderes direkte på dit arbejde.

Svingarmsmaskiner

På tekstilværkstedets svingarmsmaskiner kan du b.la. lave slåede knapper, sejlringe og trykknapper.

Diverse

Har du købt et fed garn, men får det ikke vundet op derhjemme, har vi en garnvinde, så dit garn forvandles fra fed til et lækkert nøgle i løbet af nul komma fem.
Hvis du skal have ombetrukket din puf eller hæftet stof på en opslagstavle har vi en hæftepistol til det.
Sidst men ikke mindst har vi naturligvis strygejern og dampmaskine til fri afbenyttelse.