Fritagelse fra coronapas og mundbind

Vi har desværre oplevet et unormalt højt antal personer, der hævder at være fritaget fra brug af mundbind samt gyldigt coronapas. Det er Kulturmaskinens ansvar at sikre, at de gæster vi lukker ind, er omfattet af en gyldig undtagelse fra coronapas. Hvis ikke vi lever op til dette, risikerer vi bøde. Derfor vil vi fremover […]

Vi har desværre oplevet et unormalt højt antal personer, der hævder at være fritaget fra brug af mundbind samt gyldigt coronapas. Det er Kulturmaskinens ansvar at sikre, at de gæster vi lukker ind, er omfattet af en gyldig undtagelse fra coronapas. Hvis ikke vi lever op til dette, risikerer vi bøde. Derfor vil vi fremover skærpe vores kontrol, sådan at vi som kulturinstitution kan efterleve myndighedernes retningslinjer og sikre en tryg og god oplevelse for alle.

Derfor gælder følgende for dig, der er bruger eller kunde hos os:

  • Hvis du er fritaget fra coronatest og mundbind, beder vi om at se dokumentation for dette.
  • Hvis du ikke kan dokumentere at du er fritaget og ikke ønsker at underskrive en tro- og love- erklæring (gældende for mundbind) kan vi desværre ikke lukke dig ind.
  • Du er velkommen til at kontakte os på forhånd, hvis du står i et dilemma vedrørende din mulighed for at dokumentere fritagelse.

Hvis der opstår spørgsmål i forbindelse med den opdaterede politik kan du henvende dig til Kulturmaskinens ledelse (Jakob Kwedéris: jakw@odense.dk / Christina Hundahl chu@odense.dk)


Vi har selvfølgelig ajourført os med politi, jurister og sundhedsmyndigheder vedrørende denne beslutning, som vi udmærket forstår virker meget drastisk.

Det er dog vores overbevisning og forhåbning, at dette ikke bliver noget problem, idet dem der reelt er fritaget, ikke har noget imod at underskrive en tro- og love- erklæring.

Vi håber samtidig at de fleste vil opleve dette som et ansvarligt tiltag, der er med til at sikre en ansvarlig genåbning i tråd med myndighedernes retningslinjer.