Nyt koncertkoncept: Nomadekoncerter puster nyt liv i Odenses musikscene

Fire koncerter, to venues, én aften med de fedeste upcoming artister fra den danske musikscene. Sådan lyder opskriften på den nye koncertoplevelse, som Kulturmaskinen præsenterer i samarbejde med Studenterhuset. Det er en lørdag aften i maj midt i hjertet af Odense. Musikken og koncertgæsterne strømmer fra Kulturmaskinen til Studenterhuset og tilbage igen. På scenerne præsenteres […]

Fire koncerter, to venues, én aften med de fedeste upcoming artister fra den danske musikscene. Sådan lyder opskriften på den nye koncertoplevelse, som Kulturmaskinen præsenterer i samarbejde med Studenterhuset.

Det er en lørdag aften i maj midt i hjertet af Odense. Musikken og koncertgæsterne strømmer fra Kulturmaskinen til Studenterhuset og tilbage igen. På scenerne præsenteres de fedeste bands fra det danske vækstlag: Dem der endnu ikke bliver præsenteret på Magasinet eller i Store Vega, men som det er værd at holde et vågent øje med. Publikum vandrer som musikalske nomader fra den ene scene til den anden ude efter at høre den næste kunstner og klar til at lade sig overraske og inspirere af ny lyd og en anderledes måde at gå til koncert i Odense på.

Dette er visionen for det nye koncertkoncept, som Kulturmaskinen og Studenterhuset samarbejder om at skabe, og som man for første gang slår dørene op for den 9. maj. Koncerterne kalder de Nomade. Det er én aften, to venues og fire koncerter til én koncerts pris med et line-up af artister, hvis stil og lyd supplerer hinanden og på hver sin måde peger frem mod morgendagens musikscene.

  • Danmarks musiske vækstlag har mange ting at byde på, der i min optik ligger sig op ad det geniale. De fortjener derfor at blive set og hørt, fortæller Sidsel Linea Olesen, eventkoordinator hos Kulturmaskinen og idékvinden bag Nomade.

Hun tilføjer:

  • Koncertoplevelsen kan minde om sommerens festivaler, hvor publikum flyder fra én koncert til den næste – til festivalerne dog aldrig helt i samlet flok med de præcis samme destinationer på musikruten, og derfor aldrig med helt den samme delte oplevelse og fælles hype, som den vi ønsker at skabe i koncertsalene og på ruten mellem de to venues til Nomade.

Den 9. maj, når Nomade går i luften for første gang, er det med de fire bands Animaux Animé, Kogekunst, Afskum og Blitzkrig fordelt på de to scener i hhv. Kulturmaskinen og Studenterhuset. Publikum kan glæde sig til en aften uden filter, hvor grænserne flyttes, og oprigtigheden og det grimme dyrkes i lydbilleder, der strækker sig fra svedig dødsdisko over syret, morsom og paradoksal pissen på popmusikken til ambitiøse beats og rå, dystre tekstuniverser fra øjeblikket, hvor festen slutter og tomheden indfinder sig.

Musik i fællesskab

Ligesom musikoplevelser bliver større af at blive delt i fællesskaber, gør fælles samarbejder om musik og kultur det også. Om samarbejdet med Studenterhuset siger Sidsel Linea Olesen:

  • Ideen opstod med en tanke om, hvordan vi forener i stedet for at konkurrere. Vi har vildt meget at kunne give hinanden som venues: erfaringer, nyt publikum, nye frivillige og sparring på tværs. Det giver god mening at samarbejde om at give vores publikum muligheden for at mødes til en, hvis vi selv skal sige det, endnu federe, vildere og større koncertoplevelse.

De fire bands er:

Kogekunst

August sidste år udgav Kogekunst debutpladen ”SEXEDE”, som høstede forrygende anmeldelser. Duoen fra Aalborg har siden rørt, inspireret, overbevist og provokeret sit publikum til koncerter på bl.a. Roskilde Festival, Bremen Teater og Spot Festival. Den 23. november udkom deres andet album ”LALA”, som ifølge dem selv er et album med sjæl og krop – et fristed for tanker og længsler – et sted for alle.

Animaux Animé

Blæsende direkte ud af Koldings undergrund med et hidsigt mix af disko, punk og 80’er synthesizers kommer Animaux Animé med deres helt egen genre: ’dødsdisko’. Live tager bandet dødsdiskoen til endnu vildere højder, hvor de med fuld makeup og kostumer kreerer en energisk, grænsesøgende teaterkoncert for og med publikum i et teatralsk kaos, der skubber til grænserne for underholdning.

Afskum

Med den ene hånd på hjertet og den anden solidt plantet om flasken, bestræber Afskum sig på at dyrke oprigtigheden. Det er sange om tomheden efter klubben med et råt og dystert tekstunivers. Båret frem af ambitiøse beats prøver Afskum at tage lytteren med til Danmarks mest deprimerende morgenfest.

Blitzkrig

Blitzkrig dyrker det store lydbillede, og drengene er ikke bange for en dybfølt guitarsolo. Lyden bæres af en pulserende bas og en vedholdende rytme, der sender tankerne tilbage på danske Kliche og britiske The Cure. Teksterne er på dansk, og de bearbejder længsler og desperate drømme om at vende tilbage til ungdommens uskyld i den isolerede provinsverden i Thy.

Kontaktinformation

Niels Christian Geil, faglig leder & koordinator for PR & Program, Kulturmaskinen, mail: nicge@odense.dk, tlf.: 3070 3903

Læs mere om og køb billet til Nomade den 9. maj 2020 her