En god sag: Frivillige ildsjælesøstre modtager overskuddet fra Kulturmaskinens Julegalla 2019

Fredag den 20. december afholder Kulturmaskinen traditionen tro julegalla på Magasinet i Odense. I lighed med tidligere år doneres en del af billetindtægterne og summen af aftenens indsamling til velgørende formål. Dette års modtagere er det Vollsmose-baserede kvindekorps Bydelssøstre. I september vandt Bydelssøstre Ildsjæleprisen ved det odenseanske Frivilliggalla og blev dermed også den organisation, der […]

Fredag den 20. december afholder Kulturmaskinen traditionen tro julegalla på Magasinet i Odense. I lighed med tidligere år doneres en del af billetindtægterne og summen af aftenens indsamling til velgørende formål. Dette års modtagere er det Vollsmose-baserede kvindekorps Bydelssøstre.

I september vandt Bydelssøstre Ildsjæleprisen ved det odenseanske Frivilliggalla og blev dermed også den organisation, der i år modtager overskuddet fra Kulturmaskinens Julegalla. Med udgangspunkt i Odense-bydelen Vollsmose arbejder et korps af kvinder for at uddanne og rådgive medsøstre om alt fra kvinders rettigheder, ligestilling, sundhed og seksualitet til arbejdsmarked og iværksætteri. Korpsets arbejde udføres af kvinder for kvinder ud fra en ’empowermentorienteret’ tilgang. Eller som bydelskonsulent og initiativtager Kefa Abu Ras udtrykker det: hjælp til selvhjælp.

At løfte hinanden

Bydelssøstrenes hjælp til selvhjælp-tilgang er helt fundamental for korpset, mener Kefa Abus Ras:

”Vi uddanner søstrene, så de er bedst muligt rustet til at løfte sig selv og løfte hinanden. Bydelssøstrene er brobyggere og vejvisere – ikke terapeuter. Alle vores 45 aktive, uddannede søstre er ressourcestærke kvinder, der arbejder for at give samme styrke videre til medsøstre gennem råd og vejledning. Vi tager ikke ansvar for de kvinder, der henvender sig til os; vi hjælper dem på en måde, der gør dem i stand til at tage ansvar for deres eget liv.”

Det er netop en særlig, ressourcestærk kvinde, der har inspireret til det initiativ, Bydelssøstre ønsker at iværksætte ved hjælp af midlerne fra Kulturmaskinens donation. Korpset vil anvende overskuddet fra gallafesten til at udvikle og udvide uddannelsen til bydelssøster med et særligt forløb om kvindehistorie. Det er drømmen, at historieforløbet blandt andet skal omfatte en studietur til Dannerhuset i København:

”Danmarkshistorien rummer stærke, seje kvinder, vi alle kan inspireres af – blandt andre Grevinde Louise Christine Danner, der trodsede fordomme, social arv og elitær arrogance, da hun giftede sig med kong Frederik VII. Hun var en pionér, et foregangsmenneske, der arbejdede intenst for bedre vilkår for forældreløse unge piger og for udsatte kvinder”, fortæller Kefa Abu Ras.

Chef for Kulturmaskinen Jakob Kwederis glæder sig over, at det netop er Bydelssøstre, der i år modtager overskuddet fra Kulturmaskinens traditionsrige julefest:

”Bydelssøstrenes arbejde er både væsentligt, vigtigt og ikke mindst mere end værdigt til at modtage årets Julegalla-overskud. Jeg og mine kollegaer i Kulturmaskinen er overbeviste om, at korpset formår at omsætte donationen til endnu flere nye, seje initiativer og samarbejder.”

Kulturmaskinens Julegalla 2019

Kulturmaskinen er endnu engang klar med en pallette af farverige, finurlige, fabelagtige optrædener, når årets Julegalla indtager scenen på Magasinet fredag den 20. december 2019 kl. 20.00. En lang række lokalt forankrede kunstnere har sagt ja til at bidrage til det store velgørenhedsshow i den gode sags tjeneste, og publikum kan derfor glæde sig til en bred vifte af indslag – fra korstemmer, så englene synger, til folkemusik, teatersport og spændstig dans. Desuden er der god mulighed for at møde en bydelssøster eller to, når repræsentanter fra korpset naturligvis også deltager i festlighederne. Værtsparret Morten Givskud og Birgitte Weinberger vil guide publikum kyndigt gennem aftenen.

Billetterne til årets gallafest er i høj kurs; de 500 billetter blev sat til salg for få uger siden, og allerede nu er der kun omkring 100 billetter tilbage. Man skal således være hurtig ved tasterne, hvis man vil sikre sig plads til Kulturmaskinens Julegalla anno 2019. Billetter til julefesten koster 149 kroner per styk og kan købes hos Kulturmaskinen ved at følge linket her: https://place2book.com/da/sw2/sales/nv4mlwjajd

For spørgsmål og flere citater ret venligst henvendelse til presseansvarlig via nedenstående kontaktoplysninger

På vegne af,
SIGNE KRISTINE ANDERSEN
Redaktør og presseansvarlig
51 26 90 46 / siman@odense.dk

Foto: Kulturmaskinens Julegalla 2018. Foto af fotograf Line Svindt