Nyt bæredygtigt samarbejde

Der kommer atter liv og kultur i de lokaler, der ind til tidligere på året husede Kulturmaskinens Café – og der skal bæredygtighed på ”menuen”. Nye og spændende anvendelser af cafélokalet er endnu på tegnebrættet, men nu slår det første faste samarbejde med tilbagevendende arrangementer dørene op: Kafé Klodens pop-up debatcafé flytter ind i Kulturmaskinen […]

Der kommer atter liv og kultur i de lokaler, der ind til tidligere på året husede Kulturmaskinens Café – og der skal bæredygtighed på ”menuen”.

Nye og spændende anvendelser af cafélokalet er endnu på tegnebrættet, men nu slår det første faste samarbejde med tilbagevendende arrangementer dørene op:

Kafé Klodens pop-up debatcafé flytter ind i Kulturmaskinen og inviterer den 10. oktober til deres første af forhåbentlig mange bæredygtige fællesspisninger og foredrag med udgangspunkt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Kulturmaskinen gik allerede før det nye samarbejdet med tanker om et initiativ med grønne café-arrangementer og samarbejder på tværs i det gamle cafélokale. Selvom der ikke skal drives café på daglig basis, har lokalet nemlig nogle helt særlige potentialer for nye og spændende tiltag, blandt andet i kraft af det gode køkken. Om Kafé Kloden kan læse tanker er uvist, men med et enkelt opkald fra dem blev de grønne samarbejdsdrømme til en bæredygtig realitet.

Kafé Kloden er etableret af frivillige i Mellemfolkeligt Samvirke i Odense. Frivilliggruppen har flere aftener med foredrag, debat- og fællesspisning bag sig, blandt andet i lokaler hos Byens Højskole, hvor maden laves af frivillige kokke og foredragene holdes af vidende mennesker.

Kulturmaskinen glæder sig over og ser frem til det nye samarbejde og ønsker både Kafé Kloden og alle interesserede spisende, lyttende og debatterende gæster velkommen.

Kultur er noget vi skaber sammen, og derfor arbejder Kulturmaskinen også for at skabe og styrke samarbejder som dette for derigennem at inspirere og skabe rum for de ildsjæle, der brænder for at skabe kultur med og for hinanden.